Ferdi Tayfur

Asıl adı: Ferdi Tayfur Turanbayburt olup, 15 Kasım 1947 Adana doğumludur, Türkiye müzisyeni ve sinema oyuncusudur.

1947 yılında Adana Hürriyet Mahallesi'nde dünyaya geldi. Ünlü tiyatro ve dublaj sanatçısı Ferdi Tayfur hayranı olan baba Cumali en küçük oğluna Ferdi Tayfur adını koymuştur. Hayatını müziğe adayan Ferdi Tayfur çok kaliteli parçalara imzasını koymuştur. Özellikle Seni Dilendim, Gönül Yorgunu, Sevda Yelleri, Emmoğlu, Geçen Yıl, Her Saat Başında, Sanma Sana Dönerim, Merak Etme Sen, Ben de Özledim, Huzurum Kalmadı şarkıları çok meşhurdur.


    * Filmografi

    * Allahım Sen Bilirsin 1989
    * Bu Şehrin Geceleri 1989
    * Bu Talihimin Canına Okuyacağım 1988
    * Elveda Mutluluklar 1988
    * Ah Bir Çocuk Olsaydım 1988
    * Sevgiler Çiçek Gibi 1987
    * Ya Benimsin Ya Toprağın 1987
    * İçimde Bir His Var 1986
    * Affet Allahım 1986
    * Herşeyim Sensin 1985
    * Haram Oldu Ferdi 1985
    * Utanıyorum 1984
    * Çılgın Arzular Ferdi 1984
    * Yaktı Beni 1983
    * Kalbimdeki Acı 1983
    * Yıldızlar da Kayar Ferdi 1983
    * Sen De Mi Leyla Ferdi 1982
    * Hasret Sancısı Ferdi 1982
    * Günaha Girme 1982
    * Kara Gurbet Ferdi 1981
    * Ben De Özledim Ferdi 1981
    * Olmaz Olsun 1981
    * Bir Damla Ateş Ferdi 1981
    * Durdurun Dünyayı 1980
    * Huzurum Kalmadı 1980
    * Boynu Bükük 1980
    * İnsan Sevince 1979
    * Yuvasız Kuşlar Ferdi 1979
    * Son Sabah 1978
    * Batan Güneş Ferdi 1978
    * Yadeller Ferdi 1978
    * Benim Gibi Sevenler Ferdi 1977
    * Derbeder Ferdi 1977
    * Çeşme Ferdi 1976

Yeni yorum ekle

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
  • Web page addresses and e-mail addresses turn into links automatically.
  • Allowed HTML tags: <a> <em> <strong> <cite> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Lines and paragraphs break automatically.

More information about formatting options

Ferdi Tayfur hakkında yapılan yorumlar

baba iyiki varsın adıyamanlı yakup

yakup özdemir (not verified)
19 December, 18:10